Maszyna do donatów? Podstawa modnej pączkarni!
W Polsce coraz większym zainteresowaniem cieszą się nie tylko klasyczne cukiernie, ale także specjalistyczne pączkarnie, oferujące pączki i donaty różnego typu dla mniej lub bardziej wymagających klientów. Wyposażeniem tego rodzaju pączkarni powinna być nowoczesna maszyna na donatów, która pozwala produkować świeże, wysokiej jakości pączki o oczekiwanych paramtrach.
Różne rodzaje maszyn do pączków
Obecnie na rynku można znaleźć wiele wariantów maszyn do produkcji pączków, różniących się parametrami. Najbardziej profesjonalne modele są przystosowane do wykonywania kompleksowych procesów - w tym formowania, porcjowania, smażenia i obracania dużej ilości pączków jednocześnie. Każda solidna maszyna do pączków bazuje na w pełni zautomatyzowanym procesie i posiada wydajne systemy do sterowania i kontroli jakości produktu. Ważna jest także uniwersalność maszyny do pączkarni - najlepsza maszyna na donatów powinna być przystosowana do wykonywania wypieków w różnych rozmiarach (małych, średnich czy dużych pączków o zróżnicowanej średnicy).
Zalety nowoczesnych maszyn do donatów
Główne zalety nowoczesnych maszyn do pączków to:
-
energooszczędność,
-
cicha praca maszyny,
-
trwałość dzięki zastosowaniu wysokiej jakości stali nierdzewnej i solidnych podzespołów.
-
łatwość w utrzymaniu maszyny w czystości,
-
wysoka produktywność,
-
małe gabaryty,
-
niezawodne, długoterminowe działanie.
Każda sprawdzona, dostarczana przez renomowanego producenta maszyna do pączków powinna mieć odpowiednie atesty i gwarancje potwierdzające jakość. W zestawach renomowanych dostawców znajdują się także części zamienne i akcesoria do prawidłowego funkcjonowania maszyny (w tym formy do pączków).